ERC: Basso nyert, Herczig hetedik

Nem tudta megtartani szombat esti ötödik pozícióját Herczig Norbert és Ferencz Ramón a római ERC-futamon, vasárnap két helyet hátracsúszva abszolút hetedikként zárták a viadalt. A magyar páros ma is ott tudott autózni a legjobbak között, de pechjére a szombaton még mögötte lévő Chris Ingram, valamint a hazai pályán versenyző Andrea Crugnola még gyorsabbnak bizonyult és bár Herczigék végül csak néhány másodperccel kaptak ki Ingramtől, de megelőzni nem tudták.

Ezzel együtt idei egyik legjobb futamát teljesítette a MOL Racing Team kettőse és az Ifj. Érdi Tibor – Kovács Szabolcs duó is bizonyított vasárnap: ugyan szombaton rögtön az első szakaszon több percet veszítettek egy dupla defekt miatt, ma már ők is többször befértek a legjobb tíz közé és végül a 14. helyig zárkóztak fel.

Harmadik magyar párosként Jánosa Ákos és Szőke Tamás szombaton kiesett, vasárnap szuperralival állt vissza, így végül az abszolút 41. helyen ért célba.

A futamot egyébként szombati első helyét megőrizve a helyiek korábbi nemzetközi sztárja, Giandomenico Basso nyerte a szintén helyi Simone Campedelli előtt.

fotó: MOL Racing Team

Related posts